Assalamualaikum semua...

Hye... Selamat hari raya... Maaf zahir dan batin. Bila semua pun sibuk update tentang raya, aku pun tidak terkecuali. Tapi jangan harap lah kan yang blog aku ni akan update ketupat lemang semua.. Seperti kebiasaan aku, aku memang suka bergambar. Jadi setiap koleksi pakaian raya aku akan diperagakan di laman Instagram dan blog ku ini. Ahaha...

Okay... cerita raya aku kali ini agak sedikit berbeza. Hari raya pertama, aku beraya di Kg Sega Hulu, Rantau, Negeri Sembilan. Sebab, keadaan nenek yang tak berapa nak sihat, dan Acu aku balik kampung di Perak, jadinya kami beraya di situ. Ofcourse lah syok kan! Beraya dengan suasana kampung...
Raya kedua... seperti kebiasaan di sebelah pihak Ibu aku akan menjalani tradisi raya berkonvoi ke rumah-rumah sanak-saudara berdekatan. Seronok bila jalan-jalan beramai-ramai ni. Aku memang tak lepas peluang ambil gambar setiap rumah yang di singgah. Ekeke...

Tapi tahun ni aku tak ikut sampai ke lewat malam, sebab di sebelah petang ayah aku ingin pulang berhari raya di kampung halamannya di Rembau. Masih dalam mood kampung. Memang legend lah kan... Suasana kampung yang mendamaikan... Memang best gilerrr weyyyhhhh....
Ni tak tahu nak kata color ape.. Sebab sekali tengok macam hijau pun ada silver pun ada... wakakaka..
Sesekali gaya raver muncul di hari raya... Ahahaha...
Koleksi fesyen di raya pertama hingga raya keempat aku memang ala-ala raver pulak kan… Hehehe… Bergambar kenangan bersama saudara rapatku, Daniel dan Faheem dan keluar beraya bersama mereka ke rumah kawan-kawan rapat. 

Aku dah Dan Daniel di hadapan rumahnya di Linggi, Negeri Sembilan

Semalam jadi t'chakka, kali ni jadi Nakia pulak.. Hahaha..
With beloved bro, Daniel dan Faheem
Kisah raya aku setiap tahun pasti meriah bersama sanak-saudara. Alhamdulillah...aku dikurniakan keluarga yang menjalinkan ukhuwah yang baik dan rapat. Sekali lagi aku ucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin...

Gaya Koleksi Raya 2018 Aku

by on June 25, 2018
Assalamualaikum semua... Hye... Selamat hari raya... Maaf zahir dan batin. Bila semua pun sibuk update tentang raya, aku pun tidak terk...
Nestle Double Savings memberikan peluang kepada anda untuk menyimpan dengan lebih banyak menggunakan Nestle Double Coupons. Best kan! Buat pembelian menggunakan Double Coupons yang ada, dah boleh menyimpan simpanan dengan banyak.

Simpan Lebih Banyak Dengan Nestle Double Coupons


Dengan menggunakan Nestle Double Coupons, anda boleh membuat simpanan dengan banyak melalui apa sahaja pembelian barangan yang anda inginkan. 

Nak menyimpan dengan Nestle Double Savings? Terus sahaja ke sini - Nestle Double Savings | Save more using Double Coupons.

Semoga bermanfaat. Selamat Bercuti dan Menonton World Cup. Juga Selamat Hari Raya Aidilfitri.
Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Pada 22 Mei 2018 lalu, McDonald’s Malaysia memberi pengiktirafan kepada 25 guru dari seluruh Malaysia menerusi Anugerah Guru Inspirasi McDonald’s 2018 yang merupakan anugerah tahunan yang disampaikan sempena sambutan Hari Guru kebangsaan.
Anugerah pada tahun ini merupakan kali kedua ia diadakan dan berjaya menerima sambutan menggalakkan dengan lebih 3,000 pencalonan, tiga kali ganda berbanding tahun lalu.

Sehubungan itu, sekurang-kurangnya seorang guru dari setiap negeri telah dipilih menjadikan sejumlah 25 guru telah dipilih sebagai pemenang anugerah ini, berbanding hanya enam guru pada tahun lalu.

Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatan McDonald’s Malaysia, Azmir Jaafar berkata, Anugerah Guru Inspirasi McDonald’s bertujuan untuk memberi pengiktirafan dan penghargaan kepada guru-guru yang melaksanakan tanggungjawab mereka melebihi tugas-tugas hakiki dan secara positif memberi kesan yang mendalam dalam diri pelajar dan juga masyarakat.
“Guru-guru ini diberi pengiktirafan menerusi kemampuan mereka memberi inspirasi dan membuat perubahan dalam diri pelajar. Antaranya termasuklah merubah minda pelajar ke arah yang lebih baik, membantu memperbaiki pencapaian akademik pelajar dan meningkatkan tahap keyakinan dan jati diri pelajar.

“Anugerah Guru Inspirasi McDonald’s merupakan usaha kami untuk mengiktiraf dan menghargai jasa guru-guru yang telah banyak berkorban dan menjadi sumber inspirasi kepada pelajar,” kata Azmir.

Setiap 25 pemenang bagi anugerah ini menerima wang tunai berjumlah RM5,000.00, trofi dan sijil penghargaan dalam satu majlis sambutan Hari Guru yang dianjurkan di sekolah-sekolah terlibat. Pencalon, yang kebanyakannya dalam kalangan pelajar pula menerima sijil hadiah McDonald’s bernilai RM200 atas kisah inspirasi yang dikongsikan.

Antara kriteria bagi pemilihan pemenang termasuklah usaha meningkatkan pencapaian pelajar, teknik pengajaran yang inovatif, tindakan melebihi tugas sebenar untuk membantu pelajar dan juga impak terhadap diri pelajar.

Pemilihan pemenang dibuat dengan teliti oleh panel juri yang terdiri daripada wakil-wakil dari McDonald’s, Kementerian Pendidikan, media dan juga rakan-rakan perniagaan McDonald’s.

Antara kisah menarik pemenang yang boleh diketengahkan ialah guru yang menaikkan semangat pelajar yang ketinggalan untuk cemerlang bukan sahaja dalam pelajaran, tetapi juga dalam kehidupan masa hadapan. Kisah inspirasi lain termasuklah guru yang mengutamakan kepentingan pelajar sehingga sanggup mengeluarkan duit poket sendiri untuk membantu anak didiknya.
Perkataan ‘pendidik’ membawa makna yang cukup mendalam dengan adanya kisah-kisah menyentuh hati dan penuh motivasi sebegini, malah ia turut menggalakkan satu persekitaran yang baik dan positif.

Penghargaan McDonald’s kepada guru-guru tidak terhad kepada Anugerah Guru Inspirasi. Selain penyampaian anugerah, McDonald’s turut menganjurkan seminar-seminar motivasi bersama pakar motivasi, Dato’ Dr. Hj. Mohd Fadzilah Kamsah, di 10 lokasi di seluruh negara dari 26 April hingga 24 Julai.

Seminar motivasi bertajuk ‘Adakah Aku Guru yang Hebat?’ merupakan sebahagian dari sambutan Hari Guru pada tahun ini, yang memasuki tahun ketiga penganjurannya. Tahun lalu, setiap satu lokasi seminar telah dihadiri kira-kira 500 guru. Sehingga kini, McDonald’s telah berjaya mendekati sekurang-kurangnya 10,000 guru di seluruh negara menerusi penganjuran seminar ini sejak tahun 2016. 
McDonald’s Malaysia juga menganjurkan sambutan Hari Guru di semua 271 restorannya di seluruh negara. Semasa sambutan ini dijalankan, guru-guru dihiburkan dengan pelbagai jenis aktiviti permainan, sesi bergambar dan juga jamuan ringan. Sambutan ini merupakan satu bentuk penghargaan terhadap dedikasi para guru dalam usaha mereka mendidik anak bangsa.

Nama-nama pemenang Anugerah Guru Inspirasi McDonald’s 2018 termasuklah maklumat pencalonan boleh didapati di laman web McDonald’s.


Maklumat lanjut, sila hubungi:

Rozita Ahmad | Wan Shariena Bahrom, McDonald’s Malaysia
+603.7843.3236

Nur Aina Farhani | Rodhiah Ismail, LUMOS PR
+6019.434.8707 | +6012.302.6105