5 Inspirasi Gaya Fesyen Farisya Ke Kolej

Fesyen ke kolej? Apa dalam fikiran korang? Bagi aku tak perlu over sangat. Cukup lah sekadar nice dan simple. Yang penting masih mengekalkan imej girly, trendy, up-to-date dan menepati gaya islamik semasa ke kelas. Tak gitu!

So… bagi yang mungkin buntu dan tak tahu nak pakai gaya macam mana, jom aku tunjukkan contoh aku berfesyen semasa ke kolej. Mungkin boleh jadikan inspirasi korang untuk ke kolej jugak.

Tips:
•    Korang kenalah pilih item yang paling basic tapi still fashion.
•    Kalau nak kekalkan imej girly, jangan sampai over pakai aksesori
 
Jom dapatkan gaya fesyen bersama aku kat bawah ni.
 
1. Dress denim labuh tanpa sebarang aksesori cukup selesa untuk ke kolej
 

2. Sedikit twist dengan imej girly tanpa perlu mengenakan aksesori 

3. Jubah / Dress labuh menepati gaya islamik dan masih look trendy

4. Floral pants untuk imej feminin, twist pada pemilihan shirts

5. Mix n match dan sempurnakan dengan cardigan rona merah jambu bagi tampilkan penampilan yang ceria 

Okay... setakat itu sahaja yang aku dapat kongsikan untuk kali ini. Nanti ada koleksi pakaian menarik dalam gerobok aku, bolehlah aku buat #OOTD lagi ye.

6 comments:

  1. Wahh menarik ni .kalau rabia pakai baju kurung je pergi kolej.kadang2 je pakai jubah/blouse

    ReplyDelete
  2. Kan... Menarik dan ade style untuk ke kolej.. Baru rasa bersemangat dan tak bosan.. Hehe..

    ReplyDelete
  3. cardigan & jubah tu wajib ada dalam wardrobe!

    ReplyDelete