Assalammualaikum....

Saat bercerita tentang jalan-jalan bersama sanak-saudara pasti teruja dan menyeronokkan. Okay... cerita ni sebenarnya dah lama berlalu. Tapi terasa baru nak update di Blog Eisya ni. 


Dua minggu selepas menjelangnya raya Aidilfitri hari tu, Eisya dan saudara-mara lain berjalan-jalan ala-ala Cuti-Cuti Malaysia gitu di Dreamworld Playland, IOI City Mall Putrajaya. Kitorang seromok sebab dapat bermain hampir 1 hari di sini secara PERCUMA sahaja. Nak tahu kenapa dapat FREE? Ofcourse la sebab kakak sepupu Eisya yang tengah hot blogger, LeYa tuh dapat tiket ke sini. 


Eisya rasa macam kanak-kanak ribena pulak hari tu sebab terjebak bermain bersama dengan saudara-mara yang kecil. Mulanya, hanya untuk menjaga keselamatan mereka yang kecil ni. Tapi bila dah semakin seronok, lupa pulak diri... Hahaha...

  
Tengok tu!!! Macam terexcited pulak kan Eisya ni. Satu playland tu Eisya keliling dan turut serta riang ria bermain bersama. Alaa... kiranya anggap aje lah Eisya ni masih kecil ye. 

Okay la... Malas lah Eisya nak bebel panjang-panjang kan... Jom lah korang-korang semua... Tengok je aksi-aksi kami bermain dengan gembiranya di Dreamworld Playland ni. 

Apa yang ditunjuk tu Eisya weeyyy...

Antara permainan yang ada di situ

Khusyuk bermain Magic Sand bersama-sama

Woooiiiiii..... Siapa yang bebudak ni... Ahahaha...

Bajet-bajet cun pulak

Tahu la lapar... Takyah la pasir tuh pun nak dimakannya... 


Haaaa.... Rasanya cukup lah sampai kat sini sahaja yang Eisya boleh ceritakan pengalaman Eisya bercuti hari tu.. 

Untuk maklumat lanjut, boleh lah hubungi atau layari laman web di bawah:-

AlamatIcescape, Ice Skating Rink, IOI City Mall, IoI Resort, 62502 Putrajaya, Selangor
Telefon03-5022 2208
Laman Web: Dreamworld Playland
Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia...

Bertemu lagi dalam Blog Eisya. Semua warga kota ingin lari daripada kesibukan dan kesesakan lalu lintas, deringan telefon bimbit dan pejabat serta kecelaruan gaya hidup yang menambah kepada tekanan emosi dan mental.

Jadinya, ramai lah di kalangan warga kota tersebut akan memilih untuk ke gimnasium, pusat rawatan kecantikan dan spa bagi membersihkan diri daripada pencemaran udara, aura negatif dan juga dari segala bentuk kecelaruan emosi gara-gara tuntutan sosial dan kerjaya.


Apa kata hujung minggu ini, anda cuba membebaskan minda dan biarkan orang lain membelai serta menenangkan segala anggota tubuh badan dengan cara tradisional Melayu seperti zaman nenek moyang dahulu.

Antara rawatan urutan yang ditawarkan di Farisya's Massage adalah urutan badan, kaki dan muka. 

Ia bertujuan memberikan nafas baru dan dapat mengalirkan peredaran darah, menghilangkan stress, mengurangkan sendi-sendi otot, menghilangkan rasa penat selepas bekerja, dapat menstabilkan kesakitan dan mengurangkan rasa sakit. 


Kesemua rawatan tradisi ini dilakukan dengan bantuan produk sendiri yang 100 peratus menggunakan bahan semulajadi.  

Maklumat lanjut boleh layari dan hubungi seperti yang tertera di bawah:-

 Mobile Home Spa - Beroperasi dari 9.00pagi - 10.00malam
*JUMAAT-SABTU
​*CUTI UMUM

(URUT MUKA)
Faedah Mengurut Muka Struktur kulit kelihatan lebih segar & sihat kulit akan menjadi lembut & licin. Membantu merangsang peredaran darah. Otot-otot menjadi tegang. Membantu merehatkan saraf. Membantu menghilangkan sengal-sengal tulang.

 (MASKER BADAN)


Manfaat masker badan Lumpur: Mengangkat kulit mati dan kotoran, menjaga kelembaban, elastisitas, dan kesehatan kulit, dengan antioksida

 (URUT BADAN)


1) Meningkatkan pengaliran darah.
2) Memperbaiki penafasan
3) Mengurangkan pernafasan
4)Bantu meredakan tekanan
5) Bantu mengurangkan ketengangan otot.