Pengalaman Bersama LF Production | Khidmat Fotografi Terbaik

/ March 10, 2018
Assalamualaikum dan hai semua!  Cuti-cuti hujung minggu ni, aku takde buat pape. Jadinya aku nak kongsilah sedikit pengalaman aku photoshoot dengan LF Production di bendang sawah yang terletak di Batu Kurau, Perak tuh. Actually, dah lama dah sebenarnya photoshoot ni dijalankan. Tetiba rasa kesepian di blog ni, jadi aku pun mulalah nak kongsi sesuatu. Bila lagi kan nak luangkan masa dengan blog kesayangan ni.. Hahaha... Apa kata korang pilih percutian ke Perak untuk kali ini sebab memang banyak tempat-tempat menarik kat sana. Aku cadangkan korang kalau bajet ciput macam aku ni, korang boleh je bercuti di Taiping dan Batu Kurau ni. Destinasi dia menarik juga untuk bergambar. Jom!


Jom kita kenal dulu pengasas kepada LF Production ni ye... 

Pengasas LF Production

Illya Farhana atau lebih dikenali dengan nama LeYa merupakan pengasas LF Production dan beliau bermula sebagai Wedding Photographer di majlis perkahwinan abang beliau pada tahun 2011 dengan berbekalkan modal hanya bawah RM2,000. 
LeYa juga merupakan bekas pelajar Universiti Teknikal Malaysia Melaka dalam bidang Ijazah Sains Komputer (Pembangunan Perisian). Beliau meneruskan kerjaya beliau dalam bidang itu di salah sebuah syarikat terkemuka di Cyberjaya dan menjadikan minat beliau dalam fotografi sebagai part-time kerja sehingga membawa nama LF Production di arena tanah air.
 
LeYa dan Otomen Taro
Kemudian, setelah LeYa berkahwin, sentuhan LF Production semakin kelihatan cantik dan berseri dengan kehadiran Pengurus kedua iaitu Faizol Hafizi atau dikenali dengan Otomen Taro. Selaku suami dan Photographer, Otomen Taro menjalankan tanggungjawabnya mengambil gambar dengan sangat menarik sekali.

Pengalaman Photoshoot Bersama LF Production

Memang gedik santai lah bila memilih lokasi pemandangan di tengah sawah. Pemandangan memang sangat cantik tapi al-masalahnya mula-mula nak menjejakkan kaki ke situ. Punyalah penakut dengan lintah atau pacat naik ke kaki, kemain berhati-hati jalan. Nak pula Mr. Photographer, Otomen Taro mula menakut-nakutkan aku yang sememangnya penakut ini. Hahahaha…

Cerita di sebalik photoshoot di sini memang sangat awesome! Sebab suasana kampungnya yang mendamaikan, keindahan padinya yang terbentang luas. Dan, buat pertama kalinya aku berjaya menjejakkan kaki di sawah dan mencium bau padi. Memang awesome gilerrr guys! Betul-betul teruja dapat ke situ.



Yang lebih menarik karya-karya dari LF Production ni. Memang cantik dan puashati sangat. Aku rasa berbaloi lah bilamana kena memberanikan diri dari belenggu pacat mahupun lintah, tetapi happy bila tengok gambar-gambar setelah siap. That is the best aku nak cakap memang puashati dan recommend sangat pada yang cari fotografi yang murah-murah dan berbaloi. 





Maklumat lanjut kalau korang nak tahu tentang LF Production ni, boleh dapatkan seperti di bawah:-
Alamat | No 22, Jalan LEP 3/7, Bandar Putra Permai, 43300 Seri Kembangan, Selangor
Aku memang pasti korang tidak akan kecewa memilih LF Production sebagai fotografi dan videografi korang. Aku sendiri suka dan berpuas hati dengan hasil kerja mereka. Jadi! Jangan tunggu lama-lama! Terus bertindak sekarang! Hubungi LF Production untuk sesi photoshoot korang.
 
**NotaKaki: Gambar Individu tu aku terpaksa ambil dalam IG aku je sebab original gambar aku terdelete. Adeh!!! Nak nangis masa buat entry ni gambar cantik dan resolution baik dah hilang. 
Assalamualaikum dan hai semua!  Cuti-cuti hujung minggu ni, aku takde buat pape. Jadinya aku nak kongsilah sedikit pengalaman aku photoshoot dengan LF Production di bendang sawah yang terletak di Batu Kurau, Perak tuh. Actually, dah lama dah sebenarnya photoshoot ni dijalankan. Tetiba rasa kesepian di blog ni, jadi aku pun mulalah nak kongsi sesuatu. Bila lagi kan nak luangkan masa dengan blog kesayangan ni.. Hahaha... Apa kata korang pilih percutian ke Perak untuk kali ini sebab memang banyak tempat-tempat menarik kat sana. Aku cadangkan korang kalau bajet ciput macam aku ni, korang boleh je bercuti di Taiping dan Batu Kurau ni. Destinasi dia menarik juga untuk bergambar. Jom!


Jom kita kenal dulu pengasas kepada LF Production ni ye... 

Pengasas LF Production

Illya Farhana atau lebih dikenali dengan nama LeYa merupakan pengasas LF Production dan beliau bermula sebagai Wedding Photographer di majlis perkahwinan abang beliau pada tahun 2011 dengan berbekalkan modal hanya bawah RM2,000. 
LeYa juga merupakan bekas pelajar Universiti Teknikal Malaysia Melaka dalam bidang Ijazah Sains Komputer (Pembangunan Perisian). Beliau meneruskan kerjaya beliau dalam bidang itu di salah sebuah syarikat terkemuka di Cyberjaya dan menjadikan minat beliau dalam fotografi sebagai part-time kerja sehingga membawa nama LF Production di arena tanah air.
 
LeYa dan Otomen Taro
Kemudian, setelah LeYa berkahwin, sentuhan LF Production semakin kelihatan cantik dan berseri dengan kehadiran Pengurus kedua iaitu Faizol Hafizi atau dikenali dengan Otomen Taro. Selaku suami dan Photographer, Otomen Taro menjalankan tanggungjawabnya mengambil gambar dengan sangat menarik sekali.

Pengalaman Photoshoot Bersama LF Production

Memang gedik santai lah bila memilih lokasi pemandangan di tengah sawah. Pemandangan memang sangat cantik tapi al-masalahnya mula-mula nak menjejakkan kaki ke situ. Punyalah penakut dengan lintah atau pacat naik ke kaki, kemain berhati-hati jalan. Nak pula Mr. Photographer, Otomen Taro mula menakut-nakutkan aku yang sememangnya penakut ini. Hahahaha…

Cerita di sebalik photoshoot di sini memang sangat awesome! Sebab suasana kampungnya yang mendamaikan, keindahan padinya yang terbentang luas. Dan, buat pertama kalinya aku berjaya menjejakkan kaki di sawah dan mencium bau padi. Memang awesome gilerrr guys! Betul-betul teruja dapat ke situ.



Yang lebih menarik karya-karya dari LF Production ni. Memang cantik dan puashati sangat. Aku rasa berbaloi lah bilamana kena memberanikan diri dari belenggu pacat mahupun lintah, tetapi happy bila tengok gambar-gambar setelah siap. That is the best aku nak cakap memang puashati dan recommend sangat pada yang cari fotografi yang murah-murah dan berbaloi. 





Maklumat lanjut kalau korang nak tahu tentang LF Production ni, boleh dapatkan seperti di bawah:-
Alamat | No 22, Jalan LEP 3/7, Bandar Putra Permai, 43300 Seri Kembangan, Selangor
Aku memang pasti korang tidak akan kecewa memilih LF Production sebagai fotografi dan videografi korang. Aku sendiri suka dan berpuas hati dengan hasil kerja mereka. Jadi! Jangan tunggu lama-lama! Terus bertindak sekarang! Hubungi LF Production untuk sesi photoshoot korang.
 
**NotaKaki: Gambar Individu tu aku terpaksa ambil dalam IG aku je sebab original gambar aku terdelete. Adeh!!! Nak nangis masa buat entry ni gambar cantik dan resolution baik dah hilang. 
Continue Reading
Assalamualaikum semua... Okay...pertama kali aku nak join GiveAway hari ni. GiveAway dari Blogger Farhana Jafri yang awesome lagi comel. Senang sangat dia punya syarat-syarat. Jadi, tak perlulah korang memalas taknak join kan. Jadi, jom join untuk merapatkan lagi hubungan sesama rakan taulan di alam maya ini.. Hehe... Jom!

Cash Giveaway by FarhanaJafri
Syarat-syarat nak join ni meh la aku sertakan sekali kat bawah ni ye. Lebih mudah dan senang korang nak tahu kan.
Syarat-syarat untuk join GA :
1) Follow blog Farhana Jafri
2) Buat entri bertajuk 'Cash Giveaway by FarhanaJafri' dan backlink kembali ke entri ni. 
3) Letak link di bahagian komen dan share juga di semua social media you guys. 
Okay...itu sahaja... Senang kan! jadi ape lagi.. Cepat-cepatlah join ye! Nak join, klik jer kat banner atas tuh... Ok tata titi tutu...

Assalamualaikum…

Hai semuaaa….

Apa khabar…

Bertemu lagi dalam Blog Farisya Azman…

Ni cerita 3 dara pingitan… Masih bujang lagi taw… Hahaha…

Ke kelas bersama…. Keluar pun bersama… Pendek kata semua tempat bersama…

Friendship are never ending… Bak kata omputih… Hahaha….

Okay… cerita 3 dara pingitan di rumah kenduri kahwin…

Pelamin yang simple dan cantik… I like… Hahaha…

Ok papai… Sehingga bertemu lagi dalam kisah yang lain…

3 Dara Pingitan

by on March 06, 2018
Assalamualaikum… Hai semuaaa…. Apa khabar… Bertemu lagi dalam Blog Farisya Azman… Ni cerita 3 dara pingitan… Masih bujang lagi taw… Hah...
Fesyen ke kolej? Apa dalam fikiran korang? Bagi aku tak perlu over sangat. Cukup lah sekadar nice dan simple. Yang penting masih mengekalkan imej girly, trendy, up-to-date dan menepati gaya islamik semasa ke kelas. Tak gitu!

So… bagi yang mungkin buntu dan tak tahu nak pakai gaya macam mana, jom aku tunjukkan contoh aku berfesyen semasa ke kolej. Mungkin boleh jadikan inspirasi korang untuk ke kolej jugak.

Tips:
•    Korang kenalah pilih item yang paling basic tapi still fashion.
•    Kalau nak kekalkan imej girly, jangan sampai over pakai aksesori
 
Jom dapatkan gaya fesyen bersama aku kat bawah ni.
 
1. Dress denim labuh tanpa sebarang aksesori cukup selesa untuk ke kolej
 

2. Sedikit twist dengan imej girly tanpa perlu mengenakan aksesori 

3. Jubah / Dress labuh menepati gaya islamik dan masih look trendy

4. Floral pants untuk imej feminin, twist pada pemilihan shirts

5. Mix n match dan sempurnakan dengan cardigan rona merah jambu bagi tampilkan penampilan yang ceria 

Okay... setakat itu sahaja yang aku dapat kongsikan untuk kali ini. Nanti ada koleksi pakaian menarik dalam gerobok aku, bolehlah aku buat #OOTD lagi ye.
Okay... first of all aku nak mintak maaf sebab dah lama tak update entry dalam blog ni. Bukannya apa.. Sibuk sangat dengan kelas sampai terlupa nak update. Nak jadi kan cerita hari tuh aku keluar lah dengan kawan-kawan untuk tonton wayang terbaru yang berjudul Black Panther. Ceritanya memang betul-betul thrill dan mencabar kewibawaan untuk memahaminya. Ekeke....


Jadi... sebelum lebih confuse, ade eloknya korang baca dulu sinopsis cerita ni untuk lebih faham.

Sinopsis Ringkas Black Panther

Filem Black Panther ni adalah kesinambungan dari filem Captain America: Civil War yang mengisahkan tentang cabaran yang dihadapi oleh T'Challa (Chadwick Boseman) yang telah diangkat menjadi Raja Baru di Negara Wakanda menggantikan ayahandanya. (Jika korang ingat dalam satu babak dalam Civil War, ayahandanya telah terkorban akibat letupan di sebuah bangunan).

Seperti yang kita tahu, tidak semudah yang disangka untuk menjadi raja di Wakanda. Meskipun dianggap sebagai tipikal negara dunia ketiga seperti negara-negara Afrika yang lain, Wakanda sebenarnya mempunyai kekayaan dan kemajuan teknologi tercanggih di dunia. Namun, perkara ini tidak boleh didedahkan kepada dunia luar kerana T'Challa bimbang akan keselamatan Wakanda akan terancam jika perkara itu sampai ke pengetahuan yang tidak bertanggungjawab.

Konflik mula timbul apabila logam yang paling berkuasa di dunia iaitu "vibranium" telah dicuri oleh pihak antagonis yang ingin melihat dunia menjadi huru hara. Vibranium boleh diproses menjadi senjata yang cukup berbahaya dan tidak boleh ditandingi oleh senjata-senjata lain.


Baru T'Challa tahu yang ayahnya, T'Chaka menyimpan satu rahsia kejahatannya yang tidak pernah diceritakan selama ini kepada orang lain. Ini menyebabkan T'Challa mula hilang rasa hormat dan kepercayaan kepada ayahandanya yang selama ini dianggap seorang raja dan ayah yang baik.


Jadinya, T'Challa terpaksa menentang segala komplikasi yang timbul akibat perbuatan jahat ayahaandanya. Namun, lawannya kini bukan calang-calang. Sama seperti T'Challa, lawannya itu mewarisi darah Black Panther tetapi penuh dengan dendam dan kebencian.

Jadi, apakah kesudahannya? Sama-samalah korang pergi menontonnya di panggung wayang berdekatan korang ye. Hehe...


Review Movie

Okay... nak dijadikan cerita sebelum mula menonton, aku memang tak faham satu benda pun. Tapi bila dah selesai tengok filem ni, aku boleh katakan penceritaan dari filem ini sangat hebat. Filem ni tak sama macam filem superhero yang ada sekarang. Korang boleh tengok sendiri kalau tak percaya. Memang lain dari yang lain. 

Aku boleh bagi rating filem ni 8/10.

Jadi, nak tahu best ke tak best, Jom Tonton Filem Black Panther di pawagam berdekatan korang sekarang...