Gaya Koleksi Raya 2018 Aku

/ June 25, 2018
Assalamualaikum semua...

Hye... Selamat hari raya... Maaf zahir dan batin. Bila semua pun sibuk update tentang raya, aku pun tidak terkecuali. Tapi jangan harap lah kan yang blog aku ni akan update ketupat lemang semua.. Seperti kebiasaan aku, aku memang suka bergambar. Jadi setiap koleksi pakaian raya aku akan diperagakan di laman Instagram dan blog ku ini. Ahaha...

Okay... cerita raya aku kali ini agak sedikit berbeza. Hari raya pertama, aku beraya di Kg Sega Hulu, Rantau, Negeri Sembilan. Sebab, keadaan nenek yang tak berapa nak sihat, dan Acu aku balik kampung di Perak, jadinya kami beraya di situ. Ofcourse lah syok kan! Beraya dengan suasana kampung...
Raya kedua... seperti kebiasaan di sebelah pihak Ibu aku akan menjalani tradisi raya berkonvoi ke rumah-rumah sanak-saudara berdekatan. Seronok bila jalan-jalan beramai-ramai ni. Aku memang tak lepas peluang ambil gambar setiap rumah yang di singgah. Ekeke...

Tapi tahun ni aku tak ikut sampai ke lewat malam, sebab di sebelah petang ayah aku ingin pulang berhari raya di kampung halamannya di Rembau. Masih dalam mood kampung. Memang legend lah kan... Suasana kampung yang mendamaikan... Memang best gilerrr weyyyhhhh....
Ni tak tahu nak kata color ape.. Sebab sekali tengok macam hijau pun ada silver pun ada... wakakaka..
Sesekali gaya raver muncul di hari raya... Ahahaha...
Koleksi fesyen di raya pertama hingga raya keempat aku memang ala-ala raver pulak kan… Hehehe… Bergambar kenangan bersama saudara rapatku, Daniel dan Faheem dan keluar beraya bersama mereka ke rumah kawan-kawan rapat. 

Aku dah Dan Daniel di hadapan rumahnya di Linggi, Negeri Sembilan

Semalam jadi t'chakka, kali ni jadi Nakia pulak.. Hahaha..
With beloved bro, Daniel dan Faheem
Kisah raya aku setiap tahun pasti meriah bersama sanak-saudara. Alhamdulillah...aku dikurniakan keluarga yang menjalinkan ukhuwah yang baik dan rapat. Sekali lagi aku ucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin...

Assalamualaikum semua...

Hye... Selamat hari raya... Maaf zahir dan batin. Bila semua pun sibuk update tentang raya, aku pun tidak terkecuali. Tapi jangan harap lah kan yang blog aku ni akan update ketupat lemang semua.. Seperti kebiasaan aku, aku memang suka bergambar. Jadi setiap koleksi pakaian raya aku akan diperagakan di laman Instagram dan blog ku ini. Ahaha...

Okay... cerita raya aku kali ini agak sedikit berbeza. Hari raya pertama, aku beraya di Kg Sega Hulu, Rantau, Negeri Sembilan. Sebab, keadaan nenek yang tak berapa nak sihat, dan Acu aku balik kampung di Perak, jadinya kami beraya di situ. Ofcourse lah syok kan! Beraya dengan suasana kampung...
Raya kedua... seperti kebiasaan di sebelah pihak Ibu aku akan menjalani tradisi raya berkonvoi ke rumah-rumah sanak-saudara berdekatan. Seronok bila jalan-jalan beramai-ramai ni. Aku memang tak lepas peluang ambil gambar setiap rumah yang di singgah. Ekeke...

Tapi tahun ni aku tak ikut sampai ke lewat malam, sebab di sebelah petang ayah aku ingin pulang berhari raya di kampung halamannya di Rembau. Masih dalam mood kampung. Memang legend lah kan... Suasana kampung yang mendamaikan... Memang best gilerrr weyyyhhhh....
Ni tak tahu nak kata color ape.. Sebab sekali tengok macam hijau pun ada silver pun ada... wakakaka..
Sesekali gaya raver muncul di hari raya... Ahahaha...
Koleksi fesyen di raya pertama hingga raya keempat aku memang ala-ala raver pulak kan… Hehehe… Bergambar kenangan bersama saudara rapatku, Daniel dan Faheem dan keluar beraya bersama mereka ke rumah kawan-kawan rapat. 

Aku dah Dan Daniel di hadapan rumahnya di Linggi, Negeri Sembilan

Semalam jadi t'chakka, kali ni jadi Nakia pulak.. Hahaha..
With beloved bro, Daniel dan Faheem
Kisah raya aku setiap tahun pasti meriah bersama sanak-saudara. Alhamdulillah...aku dikurniakan keluarga yang menjalinkan ukhuwah yang baik dan rapat. Sekali lagi aku ucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin...

Continue Reading
Nestle Double Savings memberikan peluang kepada anda untuk menyimpan dengan lebih banyak menggunakan Nestle Double Coupons. Best kan! Buat pembelian menggunakan Double Coupons yang ada, dah boleh menyimpan simpanan dengan banyak.

Simpan Lebih Banyak Dengan Nestle Double Coupons


Dengan menggunakan Nestle Double Coupons, anda boleh membuat simpanan dengan banyak melalui apa sahaja pembelian barangan yang anda inginkan. 

Nak menyimpan dengan Nestle Double Savings? Terus sahaja ke sini - Nestle Double Savings | Save more using Double Coupons.

Semoga bermanfaat. Selamat Bercuti dan Menonton World Cup. Juga Selamat Hari Raya Aidilfitri.
Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Pada 22 Mei 2018 lalu, McDonald’s Malaysia memberi pengiktirafan kepada 25 guru dari seluruh Malaysia menerusi Anugerah Guru Inspirasi McDonald’s 2018 yang merupakan anugerah tahunan yang disampaikan sempena sambutan Hari Guru kebangsaan.
Anugerah pada tahun ini merupakan kali kedua ia diadakan dan berjaya menerima sambutan menggalakkan dengan lebih 3,000 pencalonan, tiga kali ganda berbanding tahun lalu.

Sehubungan itu, sekurang-kurangnya seorang guru dari setiap negeri telah dipilih menjadikan sejumlah 25 guru telah dipilih sebagai pemenang anugerah ini, berbanding hanya enam guru pada tahun lalu.

Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatan McDonald’s Malaysia, Azmir Jaafar berkata, Anugerah Guru Inspirasi McDonald’s bertujuan untuk memberi pengiktirafan dan penghargaan kepada guru-guru yang melaksanakan tanggungjawab mereka melebihi tugas-tugas hakiki dan secara positif memberi kesan yang mendalam dalam diri pelajar dan juga masyarakat.
“Guru-guru ini diberi pengiktirafan menerusi kemampuan mereka memberi inspirasi dan membuat perubahan dalam diri pelajar. Antaranya termasuklah merubah minda pelajar ke arah yang lebih baik, membantu memperbaiki pencapaian akademik pelajar dan meningkatkan tahap keyakinan dan jati diri pelajar.

“Anugerah Guru Inspirasi McDonald’s merupakan usaha kami untuk mengiktiraf dan menghargai jasa guru-guru yang telah banyak berkorban dan menjadi sumber inspirasi kepada pelajar,” kata Azmir.

Setiap 25 pemenang bagi anugerah ini menerima wang tunai berjumlah RM5,000.00, trofi dan sijil penghargaan dalam satu majlis sambutan Hari Guru yang dianjurkan di sekolah-sekolah terlibat. Pencalon, yang kebanyakannya dalam kalangan pelajar pula menerima sijil hadiah McDonald’s bernilai RM200 atas kisah inspirasi yang dikongsikan.

Antara kriteria bagi pemilihan pemenang termasuklah usaha meningkatkan pencapaian pelajar, teknik pengajaran yang inovatif, tindakan melebihi tugas sebenar untuk membantu pelajar dan juga impak terhadap diri pelajar.

Pemilihan pemenang dibuat dengan teliti oleh panel juri yang terdiri daripada wakil-wakil dari McDonald’s, Kementerian Pendidikan, media dan juga rakan-rakan perniagaan McDonald’s.

Antara kisah menarik pemenang yang boleh diketengahkan ialah guru yang menaikkan semangat pelajar yang ketinggalan untuk cemerlang bukan sahaja dalam pelajaran, tetapi juga dalam kehidupan masa hadapan. Kisah inspirasi lain termasuklah guru yang mengutamakan kepentingan pelajar sehingga sanggup mengeluarkan duit poket sendiri untuk membantu anak didiknya.
Perkataan ‘pendidik’ membawa makna yang cukup mendalam dengan adanya kisah-kisah menyentuh hati dan penuh motivasi sebegini, malah ia turut menggalakkan satu persekitaran yang baik dan positif.

Penghargaan McDonald’s kepada guru-guru tidak terhad kepada Anugerah Guru Inspirasi. Selain penyampaian anugerah, McDonald’s turut menganjurkan seminar-seminar motivasi bersama pakar motivasi, Dato’ Dr. Hj. Mohd Fadzilah Kamsah, di 10 lokasi di seluruh negara dari 26 April hingga 24 Julai.

Seminar motivasi bertajuk ‘Adakah Aku Guru yang Hebat?’ merupakan sebahagian dari sambutan Hari Guru pada tahun ini, yang memasuki tahun ketiga penganjurannya. Tahun lalu, setiap satu lokasi seminar telah dihadiri kira-kira 500 guru. Sehingga kini, McDonald’s telah berjaya mendekati sekurang-kurangnya 10,000 guru di seluruh negara menerusi penganjuran seminar ini sejak tahun 2016. 
McDonald’s Malaysia juga menganjurkan sambutan Hari Guru di semua 271 restorannya di seluruh negara. Semasa sambutan ini dijalankan, guru-guru dihiburkan dengan pelbagai jenis aktiviti permainan, sesi bergambar dan juga jamuan ringan. Sambutan ini merupakan satu bentuk penghargaan terhadap dedikasi para guru dalam usaha mereka mendidik anak bangsa.

Nama-nama pemenang Anugerah Guru Inspirasi McDonald’s 2018 termasuklah maklumat pencalonan boleh didapati di laman web McDonald’s.


Maklumat lanjut, sila hubungi:

Rozita Ahmad | Wan Shariena Bahrom, McDonald’s Malaysia
+603.7843.3236

Nur Aina Farhani | Rodhiah Ismail, LUMOS PR
+6019.434.8707 | +6012.302.6105
Assalamualaikum dan hai semua!  Cuti-cuti hujung minggu ni, aku takde buat pape. Jadinya aku nak kongsilah sedikit pengalaman aku photoshoot dengan LF Production di bendang sawah yang terletak di Batu Kurau, Perak tuh. Actually, dah lama dah sebenarnya photoshoot ni dijalankan. Tetiba rasa kesepian di blog ni, jadi aku pun mulalah nak kongsi sesuatu. Bila lagi kan nak luangkan masa dengan blog kesayangan ni.. Hahaha... Apa kata korang pilih percutian ke Perak untuk kali ini sebab memang banyak tempat-tempat menarik kat sana. Aku cadangkan korang kalau bajet ciput macam aku ni, korang boleh je bercuti di Taiping dan Batu Kurau ni. Destinasi dia menarik juga untuk bergambar. Jom!


Jom kita kenal dulu pengasas kepada LF Production ni ye... 

Pengasas LF Production

Illya Farhana atau lebih dikenali dengan nama LeYa merupakan pengasas LF Production dan beliau bermula sebagai Wedding Photographer di majlis perkahwinan abang beliau pada tahun 2011 dengan berbekalkan modal hanya bawah RM2,000. 
LeYa juga merupakan bekas pelajar Universiti Teknikal Malaysia Melaka dalam bidang Ijazah Sains Komputer (Pembangunan Perisian). Beliau meneruskan kerjaya beliau dalam bidang itu di salah sebuah syarikat terkemuka di Cyberjaya dan menjadikan minat beliau dalam fotografi sebagai part-time kerja sehingga membawa nama LF Production di arena tanah air.
 
LeYa dan Otomen Taro
Kemudian, setelah LeYa berkahwin, sentuhan LF Production semakin kelihatan cantik dan berseri dengan kehadiran Pengurus kedua iaitu Faizol Hafizi atau dikenali dengan Otomen Taro. Selaku suami dan Photographer, Otomen Taro menjalankan tanggungjawabnya mengambil gambar dengan sangat menarik sekali.

Pengalaman Photoshoot Bersama LF Production

Memang gedik santai lah bila memilih lokasi pemandangan di tengah sawah. Pemandangan memang sangat cantik tapi al-masalahnya mula-mula nak menjejakkan kaki ke situ. Punyalah penakut dengan lintah atau pacat naik ke kaki, kemain berhati-hati jalan. Nak pula Mr. Photographer, Otomen Taro mula menakut-nakutkan aku yang sememangnya penakut ini. Hahahaha…

Cerita di sebalik photoshoot di sini memang sangat awesome! Sebab suasana kampungnya yang mendamaikan, keindahan padinya yang terbentang luas. Dan, buat pertama kalinya aku berjaya menjejakkan kaki di sawah dan mencium bau padi. Memang awesome gilerrr guys! Betul-betul teruja dapat ke situ.



Yang lebih menarik karya-karya dari LF Production ni. Memang cantik dan puashati sangat. Aku rasa berbaloi lah bilamana kena memberanikan diri dari belenggu pacat mahupun lintah, tetapi happy bila tengok gambar-gambar setelah siap. That is the best aku nak cakap memang puashati dan recommend sangat pada yang cari fotografi yang murah-murah dan berbaloi. 





Maklumat lanjut kalau korang nak tahu tentang LF Production ni, boleh dapatkan seperti di bawah:-
Alamat | No 22, Jalan LEP 3/7, Bandar Putra Permai, 43300 Seri Kembangan, Selangor
Aku memang pasti korang tidak akan kecewa memilih LF Production sebagai fotografi dan videografi korang. Aku sendiri suka dan berpuas hati dengan hasil kerja mereka. Jadi! Jangan tunggu lama-lama! Terus bertindak sekarang! Hubungi LF Production untuk sesi photoshoot korang.
 
**NotaKaki: Gambar Individu tu aku terpaksa ambil dalam IG aku je sebab original gambar aku terdelete. Adeh!!! Nak nangis masa buat entry ni gambar cantik dan resolution baik dah hilang. 
Assalamualaikum semua... Okay...pertama kali aku nak join GiveAway hari ni. GiveAway dari Blogger Farhana Jafri yang awesome lagi comel. Senang sangat dia punya syarat-syarat. Jadi, tak perlulah korang memalas taknak join kan. Jadi, jom join untuk merapatkan lagi hubungan sesama rakan taulan di alam maya ini.. Hehe... Jom!

Cash Giveaway by FarhanaJafri
Syarat-syarat nak join ni meh la aku sertakan sekali kat bawah ni ye. Lebih mudah dan senang korang nak tahu kan.
Syarat-syarat untuk join GA :
1) Follow blog Farhana Jafri
2) Buat entri bertajuk 'Cash Giveaway by FarhanaJafri' dan backlink kembali ke entri ni. 
3) Letak link di bahagian komen dan share juga di semua social media you guys. 
Okay...itu sahaja... Senang kan! jadi ape lagi.. Cepat-cepatlah join ye! Nak join, klik jer kat banner atas tuh... Ok tata titi tutu...